מבצר פאפוס – Medieval Castle of Paphos

מבצר פאפוס – Medieval Castle of Paphos

עזרה בתכנון מסלול טיול לקפריסין? השאירו פרטים

קפריסין היא ביתם של אתרים ארכיאולוגיים מדהימים רבים, אבל אם אתם מתכננים לבקר בפאפוס אחת מהאטרקציות היא ביקור  בטירה המדהימה . למבנה הזה יש היסטוריה מעניינת ואם תבקרו, תקבלו הזדמנות ללמוד על ההיסטוריה העשירה של הטירה מימי הביניים הזו וכיצד היא השתנתה במהלך השנים.

טירת פאפוס (פאפוס) שימשה כמבצר, כבית סוהר וגם כאזור לאחסון מלח בתקופה בה היה האי מושבה בריטית. בשנת 1935 היא הוכרזה כאנדרטה עתיקה.

טירה אשר נבנתה מחדש מספר פעמים במהלך ההיסטוריה המגוונת של קפריסין, כיום תגיעו אליה במהלך שיטוט לאורך שפת הים, תיהנו מהנוף של הטירה מימי הביניים המעטרת את נמל פאפוס. 

טירת פאפוס הייתה במקור מבצר ביזנטי, שנבנה בשנת 965 לספירה להגנה על הנמל. המבצר נהרס כליל ברעידת אדמה בשנת 1222 לספירה.

הטירה נבנתה מחדש על ידי הלוסיגננים בסביבות סוף המאה ה-12 כדי להחליף את המבצר של "ארבעים עמודים" שנבנה במקור להגנת האי, בתקופת ימי הביניים (1192-1489). הוא הושמד זמן קצר לפני 1570 על ידי הוונציאנים, כדי למנוע מהטורקים העות'מאנים לעשות בו שימוש, בעת פלישתם לקפריסין שהייתה צפויה.

הטורקים אכן פלשו לאי ושיקמו את הטירה בשנת 1592. הם אף חיזקו אותה בביצורים חדשים כאמור בכתובת טורקית מעל הכניסה. קומת הקרקע מורכבת מאולם מרכזי שנפתח למספר חללים קטנים. תחת השלטון הטורקי שימש המבצר כבית סוהר.מתחת לרצפת קומת הקרקע ישנם שני תאים תת-קרקעיים קטנים שבהם נעצרו אסירים. בקומה העליונה שימש האזור המרכזי כמסגד וחדרים נוספים ללינה של חיל הטורקי הקטן. 

כיום אנשים מגיעים אל הנמל כדי להירגע, לאכול ולטייל. אירועי תרבות רבים מתקיימים בכיכר שלפני הטירה. י למשל, חוגגים את פסטיבל "ונוס" של פאפוס בכל ספטמבר. במסגרת זו אופרות שונות מוצגות מדי שנה בניצוחו של אמן בעל שם בינלאומי והטירה בדרך כלל מהווה חלק בלתי נפרד מהנוף.

בהשוואה למבצרי נמל אחרים ברחבי העולם, טירת ימי הביניים של פאפוס היא מבנה צנוע. ובכל זאת ההיסטוריה המרשימה של המבנה בכל גלגוליו השונים הופכים אותו למקום עלייה לרגל .הנופים מהקומה העליונה מעוררים נוסטלגיה ומשרה אווירה רומנטית.

היסטוריה

המבצר הוא סמל בלתי נפרד מהעיר, לטירת ימי הביניים יש היסטוריה ארוכה. המבצר הביזנטי הראשון שהגן על הנמל, סרנטה קולונס, נהרס כאמור בתחילה ברעידת האדמה בקפריסין ב-1222. מדובר באירוע טראגי שגרם לאובדן חיים משמעותי ולנזק רב. למעשה, תגליות ארכיאולוגיות באתר סרנטה קולונס חשפו שרידי אדם שמת לכוד בניקוז הראשי של הטירה בניסיון להימלט מהרעידה. הריסות הזקיף הראשון של הנמל עדיין עומדות וניתן לראותן בתוך הפארק הארכיאולוגי קאטו פאפוס.

כדי להחליף את המבצר שנהרס ברעידת האדמה של 1222 לספירה, הקימו השליטים הפרנקים מבנה חדש עם שני מגדלים באמצע המאה ה-13, אך גם זה סבל משינויים מאוחר יותר. הגנואים כבשו את פאפוס ב-1373 וערכו שינויים במעוז שעיצבו. בסוף המאה ה-15 נהרס המגדל העגול של טירת פאפוס החדשה ברעידת אדמה. ניתן לראות את חורבותיו במערב המגדל הקיים. ב-1570, כשהאיום העות'מאני התקרב, הרסו הוונציאנים את המגדל השני. הבניין שעומד היום ושומר על הנמל הוא השחזור העות'מאני משנת 1780 של המגדל המערבי הפרנקי המקורי עם השיפורים הוונציאניים.

העות'מאנים השתמשו במרתף הטירה כבית סוהר במשך תקופה ארוכה, בעוד שחיל המצב התגורר בקומות העליונות. הם גם השתמשו בחדר המרכזי כמסגד והציבו שנים עשר תותחים על הגג כדי להגן על הנמל. כאשר הטורקים מסרו את הממשל של קפריסין לידי הבריטים ב-1878, התותחים הוסרו. המבנה שימש לאחר מכן כמחסן מלח עד שנת 1935 כאשר המבנה הוכרז כאנדרטה עתיקה על פי חוק העתיקות של קפריסין.

טירת פאפוס היום

כיום, טירת ימי הביניים של פאפוס היא נקודת ציון בולטת הפתוחה לציבור בכל יום, כל השנה.  ניצבת בצורה מפוארת בקצה המערבי של נמל העיר, מרבית התיירים מגיעים אל חורבות המבצר בעיקר בשל נופי הגג שלו, המאפשרים לצפות בים ובנמל במלוא הדרו.

נכון לעכשיו, טירת פאפוס היא מבנה אבן מלבני קטן, המורכב ממגדל אחד עם שתי קומות. הטירה משמשת כאטרקציה תיירותית ומדי פעם יש בה תערוכות נושאיות. לאחרונה, הטירה משמשת כתפאורה לפסטיבל התרבות החיצוני השנתי של פאפוס בספטמבר. מספר חפירות ארכיאולוגיות נערכו כדי לחקור את עברו.

Castle Paphos
Castle Paphos

הגעה לטירת פאפוס

טירת פאפוס ממוקמת בקאטו פאפוס, בקצה הטיילת של העיר, בשטח הסמוך לנמל עם יאכטות וסירות דיג.

כדי להגיע לטירה בתחבורה ציבורית, להגיע לתחנת האוטובוס, הנמל, שנמצאת כ-600 מטר מהטירה, ניתן להשתמש בקווי האוטובוס הבאים: 603, 603В, 606, 610, 611, 612, 615, 618 או 631.

שעות פעילות - שעות פתיחה וסגירה

שעות פעילות במבצר:

פתוח מדי יום בקיץ

(16 באפריל – 15 בספטמבר) 8:30 – 19:30

בחורף:

(16 בספטמבר – 15 באפריל) 8:30 – 17:00

דמי כְּנִיסָה €2,50

כמה מטירת פאפוס עדיין נשאר?

רוב מה שנשאר מהמבנה המפואר והעתיק הזה הוא המגדל המרכזי שלו – ולמרבה הצער, לא נשאר ממנו יותר מדי. שזה עדיין אתר מדהים והוא עדיין בשימוש. המפלס התחתון של הטירה באולם מפואר ומרווח וקמרונות בנייה, בעוד שהמפלס העליון שימש בעבר כמסגד חיל מצב. מלמעלה תקבלו נוף מרהיב של פאפוס והים.

במהלך הביקור, אולי תרצו לבדוק את חורבותיו של מבצר שני שנמצא כאן, שלדעת ההיסטוריונים הגיע ממבנה שנבנה במקביל לטירת פאפוס.

מה יש לעשות כיום בטירה?

מלבד ההתפעלות מהבניין המרתק הזה וההיסטוריה העשירה, אולי אתם תוהים מה עוד יש לכם לעשות בטירה הרומית המפוארת – ואם כן, תשמחו לשמוע שלאתר זה יש לא מעט מה להציע.

הטירה פתוחה למבקרים מדי יום בתשלום של 2.50 אירו – תיירים רבים רוצים לראות איך היא נראית מבפנים. כיום יש תערוכות נושאיות בטירה, תוכלו לראות תערוכות של מוצגים ארכיאולוגים או בכלל יציאות אמנות. המבנה מרשים מבפנים, לא פחות מאשר מבחוץ ולכן תיירים המגיעים לפאפוס לא מפספסים ביקור בטירה.

פסטיבל אפרודיטה

מדי ספטמבר מתקיים פסטיבל אפרודיטה בכיכר ממש מול הטירה. בכל שנה מועלית כאן אופרה אחרת, כל אחד עם אמנים מפורסמים בעולם המשתמשים בטירה כתפאורה מדהימה. זה הביא להצגות כמו אאידה, לה טרוויאטה ועוד. מתקיימים כאן גם אירועי תרבות אחרים במהלך השנה, חוגגים חגים, פסטיבלי אוכל, נערכות הופעות, מוצבים שווקים ועוד.

לסיכום על מצודת פאפוס

טירת פאפוס השתנתה במידה ניכרת מאז נבנתה לראשונה על ידי הביזנטים לפני שנים רבות. בתחילה, הבניין הזה נבנה כמבצר כדי להגן על הנמל – אך למרבה הצער, הוא נהרס ברעידת האדמה של 1222.

במאה ה-13, היא נבנתה מחדש על ידי הלוסיניאנים כטירה, רק כדי שתפורק על ידי הוונציאנים ב-1570 במהלך הפלישה העות'מאנית, מכיוון שהם לא רצו שיריביהם ייהנו ממנה. לאחר שהעות'מאנים כבשו את האי, הם בנו מחדש את הטירה. כתובת על קיר השיש מעל הכניסה למבנה מציינת כי הטירה שוחזרה וחוזקה ב-1592.

לאורך ההיסטוריה של הטירה היא שימשה כבית סוהר ואף כמחסן מלח בתקופת הכיבוש הבריטי.

אם אתה חובב היסטוריה, הבניין הזה מימי הביניים הוא אתר חובה בשבילך. בקרו בפאפוס כדי לחקור את טירת פאפוס מימי הביניים. המבנה שנבנה במאה ה-13, הוא כיום אתר ארכיאולוגי ומוקף בנופים מדהימים. ממוקם בנמל פאפוס,  בהחלט נקודת טיול נהדרת המשקיפה על הים שניתן להירגע בה. המקום עמוס במקומיים ובתיירים בסופי שבוע. אתה יכול גם לצאת לסיור מודרך כדי ללמוד על קיומה של טירה זו או פשוט לטייל, מכיוון שהיא מציעה נופים עוצרי נשימה וציוריים. אידיאלי למשפחות וילדים, תוכלו לעצור ליד בית הקפה שנמצא ממש מול הטירה.

הטירה המדהימה הזו ממוקמת בצד ימין, בנמל המפורסם של קאטו פאפוס . למרות שזו לא ארכיטקטורה הכי מפוארת, יש לה תפקיד חשוב בהיסטוריה של קפריסין .

טירת פאפוס הייתה במקור ביצור פרנקי שנבנה באמצע המאה השלוש עשרה. הביצור סרנדה קולונס – נהרס ברעידת אדמה. ניתן לראות את השרידים של סרנדה קולונס בניאה פאפוס הסמוכה .

טירת פאפוס שניתן לראות היום היא ממאה השש עשרה. לאחר ששונתה על ידי הגנואים במאה הארבע עשרה, היא עברה מאוחר יותר לשליטתם של הוונציאנים. עם זאת, מכיוון שלא רצו שהיא תיפול לידי האויב, הוונציאנים הרסו למעשה את טירת פאפוס בציפייה לפלישה של העות'מאנים, שהתרחשה ב-1570.

העות'מאנים בנו מחדש את טירת פאפוס וזהו האתר שניתן לראות בנמל פאפוס כיום. המבקרים יכולים לראות את הצינוקים ששימשו את העות'מאנים במהלך כיבושם באזור, את מערבי טירת פאפוס, המקום בו חיו החיילים העות'מאנים ומה שהיה פעם מסגד.

כשהבריטים השתלטו על טירת פאפוס ב-1878, הם השתמשו בה כמתקן אחסון למלח עד 1935, אז הפכה לאנדרטה לאומית.

טירת פאפוס המדהימה והמרשימה בנמל קאטו פאפוס נבנתה במקור כמבצר כדי להגן על הנמל, למרבה המזל, ימי הצורך להגן על פאפוס מפני פלישה עות'מאנית הסתיימו מזמן, ועכשיו מגיעים אליה בעיקר כחלק מטיול מרגיע סביב הטירה . המבצר שוקק היסטוריה , מגיעים כדי תספוג קצת היסטוריה וליהנות מהנופים הנשקפים מהגג.

כשאתה נכנס לטירת פאפוס , אתה יוצא למסע לאחור בזמן, היא נבנתה באמצע המאה ה -13

על ידי בני הזוג לוסיני כדי להחליף את הטירה בסרנטה קולונס. אתה עדיין יכול לראות את הריסות הטירה הזו היום. המצודה עשויה כולו מגושים של אבן גיר מוצקה, חזקה מספיק כדי לעמוד בפלישה. הטירה נהרסה על ידי הוונציאנים בשנת 1570 אך נבנתה מחדש על ידי הטורקים בשנת 1592 ולמרבה המזל היא נותרה שלמה מאז.

יש רק דרך אחת להיכנס, ודרך אחת לצאת מטירת פאפוס, וזה דרך השער הראשי. המבנה נועד להגן על העיר ולכן עשו רק כניסה אחת מטעמי אבטחה , זו גם הסיבה שהחלונות זעירים מאוד. 

הטירה הגנה על העיר גם באמצעות 12 תותחים שהוצבו בה, כאשר העות'מאנים מסרו את האי לידי הבריטים ב-1878, התותחים הוסרו והועברו לטורקיה. 

מאז 1999, טירת פאפוס הייתה הרקע היפה ביותר לכמה הופעות אופרה מדהימות. אם החופשה שלכם לפאפוס חופפת לפסטיבל אופרה בטירה במהלך פסטיבל אפרודיטה בספטמבר, כדאי מאוד להזמין כרטיסים, זו בהחלט תהיה גולת הכותרת הקסומה שלהחופשה שלכם.

יש כל כך הרבה אתרים בעלי יופי יוצא דופן וערך היסטורי רב בפאפוס , אבל אחד המרשימים ביותר הוא טירת פאפוס . לכן אונסק"ו העניקו לו את הכבוד והיא אכן הוכרה ברשימת המורשת התרבותית שלהם, בעיקר בגלל ההיסטוריה המרשימה .

ביקור בפאפוס אינו שלם ללא ביקור בטירה. אם אתה רוצה לערוך סיור בטירה , תוכלו לרכוש כרטיס באינטרנט ולהגיע לביקור, אין סיור מודרך בתוך הטירה, אבל יש בפאפוס סיורים חיצוניים שעימם ניתן לבקר בטירה, אחד מהם הוא סיור סגווי בטירה , תוכלו להתקרב לפיסת ההיסטוריה המרתקת הזו של פאפוס , על אמצעי תחבורה מהנה ולא שגרתי.



-שעון חורף (16/9 – 15/4)

 שני-ראשון: 8.30 – 17.00

-שעות קיץ (16/4 – 15/9)

 שני-ראשון: 8.30 – 19.30

 

מחיר כרטיס € 2,50

נמל פאפוס וטירת ימי הביניים טירת פאפוס (פאפוס) הייתה בתחילה מבצר ביזנטי שנבנה כדי להגן על הנמל. במאה ה-13 הלוסיגננים בנו אותו מחדש . לאחר מכן, העות'מאנים בנו אותו שוב לאחר שכבשו את האי זמן קצר לאחר מכן. תפקיד ההגנה על הנמל נעשה במקור על ידי מבצר סרנטה קולונס (ארבעים עמודים), ששרידיו נמצאים במרחק של כמה מאות מטרים משם. לאורך ההיסטוריה הארוכה שלה, טירת פאפוס שימשה לא רק להגנה, אלא גם כתאי כלא ואזור אחסון למלח במהלך שנות הקולוניאליזם הבריטי. טירת פאפוס הוכרזה כאנדרטה עתיקה בשנת 1935 והיא אחת מנקודות הציון החשובות ביותר באזור פאפוס. אירועי תרבות רבים מתקיימים בכיכר מיד מול הטירה. 

טירת פאפוס נבנתה כמבצר מימי הביניים, השומרת על נמל פאפוס בזמן שהיא נשלטה על ידי האימפריה הביזנטית. המבנה החזק חי חיים רבים לאורך ההיסטוריה שלו, נבנה מחדש על ידי הלוסיגננים במאה ה-12, ולאחר מכן פורק ונבנה שוב על ידי העות'מאנים במאה ה-15. מה שמטיילים רואים היום הם שרידי הבנייה העות'מאנית.

התפעלו מהמגדל הענק, תאי הכלא הקודרים ומקרבות הגג שבהם עמדו פעם תותחים. התותחים כבר אינם שם, מכיוון שהם הוסרו כשהטירה קיבלה חיים חדשים נוספים בסוף המאה ה-18, כשהפכה למחסן מלח בריטי.

החלק העיקרי של הטירה הוא מגדל מרובע גדול שיש לו חצר סגורה באמצע. קומת הקרקע מורכבת מאולם מרכזי עם חדרים קטנים בכל אחד משני הצדדים הארוכים, ששימשו כתאי כלא בתקופת השלטון העות'מאני. העות'מאנים הסירו את התותחים ב-1878, כאשר העבירו את ניהול האי לידי הבריטים, שהשתמשו בטירה כמחסן מלח עד 1935, אז הוכרזה כאנדרטה עתיקה על פי חוק העתיקות.

טירת פאפוס מימי הביניים נבנתה לראשונה על ידי האימפריה הביזנטית בשנת 965 לספירה  , היה לה תפקיד אחד בלבד והיא להגן על הנמל. לרוע המזל, בשנת 1222 לספירה  , הטירה נהרסה כמעט לחלוטין ברעידת אדמה חזקה.

בסוף המאה ה-12, הטירה זכתה לשיקום על ידי הלוסיגננים.בית המלוכה הזה הגיע במקור מצרפת ושלט על ירושלים, קפריסין, ארמניה וחלקים מסוימים של אירופה. הם החליטו  לטפל בטירה הזו, במאמץ להחליף את המבצר של "40 העמודים". 

בשנת 1570, הוונציאנים הרסו את הטירה המדהימה הזו, עם חומר נפץ. ההחלטה הגיעה, בשל האמונה שהעות'מאנים יכבשו את האי. וכך אכן היה.

בשנת 1592, הטורקים שחזרו  את הטירה ואף חזקו  אותה עם ביצורים חדשים. בנוסף, קומת הקרקע נפתחת להרבה חללים קטנים. השימוש בטירה זו השתנה לראשונה. מהגנה על הנמל, הוא הופך למעשה לכלא.בתקופת הכיבוש הבריטי, לטירת ימי הביניים של פאפוס היה שימוש מוזר: מחסן למלח.

לבסוף, בשנת 1935, הוכרזה טירת ימי הביניים כאנדרטה עתיקה! כעת,המבצר מייצג סמל של העיר פאפוס. 

אונסקו  הוסיפו אותו לרשימת המורשת התרבותית שלהם .

העות'מאנים בנו אותו מחדש במאה ה-16 כאשר כבשו את האי. מה ששרד היום הוא השחזור העות'מאני ב-1592 של המגדל הפרנקי המערבי עם תוספותיו הוונציאניות. כתובת מעל הכניסה היחידה של הטירה מעידה על השחזור הזה.

לחזור למשהו ספציפי?